Reklama
 
Blog | Alice Frišaufová

Odmítne Hrad mou čestnou nabídku?

Pane vedoucí kanceláře prezidenta České republiky, lidově pane kancléři, ve čtvrtek 9. května vpodvečer jsem spěchala domů, abych shlédla ČT 24 dlouho avizované odemykání Korunní komory chrámu Sv. Víta. Velmi ráda bych totiž viděla české korunovační klenoty naživo, ale obávám se, že pro své chronické dědičné onemocnění ledvin a jater nedokážu více než půl hodiny čekat v řadě. S vědomím svých životních omezení a při současném řádění ledových mužů rozumně zůstávám doma.

Národní poklad jsem sledovala přes obrazovku, ale potěšení mi narušoval jakýsi muž, který obracel oči v sloup a vypadal skoro stejně jako ti chlápci šířící výpary, kvůli kterým večer zvažuji, zda s nimi budu pokračovat v cestě tramvají. Posléze jsem odhalila, že nebezpečně rozkývaná osoba je pan prezident. Svůj úlek a přiznávám se, také těžké znechucení, jsem ovšem okamžitě vyvážila konstruktivním řešením.

Chci vám proto, pane kancléři, učinit čestnou a věřím, že oboustranně výhodnou nabídku. Výměnou za vpuštění ke korunovačním klenotům „zezadu“, tady bez povinnosti stát ve vyčerpávající řadě, nabízím prezidentské kanceláři přednášku s velmi praktickými ukázkami života a životních vyhlídek nemocného s chronickým onemocněním ledvin a jater. Vzhledem ke svému akademickému vzdělání bych doprovodila i statistikou, kolik peněz stojí léčení jednoho nemocného. Zahrnula bych rovněž popis péče lékařů a vylíčení životní situace širší rodiny postiženého.

Věřím, že mou nabídku neodmítnete.

Reklama

Se stylovým pozdravem
„Myslím to upřímně“

Alice Frišaufová