Reklama
 
Blog | Alice Frišaufová

O samolibosti

Vidím, že si prezidentský kandidát pan Miloš lety vypracoval svůj osobitý styl, kterému se jen tak nevyhne, i kdyby náhodou chtěl. Má zřejmě i stabilní tým poradců, který prokázal svůj um už v akci „Olovo“. Tito najatí manipulátoři v době, kdy byl pan Miloš ministerským předsedou, na úřadu vlády shromažďovali a vymýšleli kompromitující informace, které měly posloužit pan Milošovi k zostuzení jeho stranické a vládní oponentky paní Petry.

 

 

Nemohla jsem si nevšimnout, že pan Miloš chodí na veřejná vystoupení svým týmem zajištěn a plně vybaven. Připomíná mi ptáčka: úvodem se třepe jako kukačka na pérko, která neustále oznamuje vládní funkce oponenta, pak trousí něco o úplatcích v privatizační kauze, tady vyzobne něco z neautorizovaného životopisu svého diskusního partnera, někde něco i slyšel, v mezičase se z něj line poučení o tom, co je Bundestag i s překladem do češtiny. Klove moderátora a mentoruje a poučuje všechny, kteří nestačili dostatečně rychle přepnout na jiný televizní kanál. Jako bonus, který si vybereme? v blízké budoucnosti, zpívá o tom, jak se připravuje na roli prvního muže ve státě penetrujícího nejen prezidentský úřad, ale i senát, poslaneckou sněmovnu a vládu.

“ Samolibost je dar od boha malým lidem“, říkal americký republikánský kongresman Bruce Fairchild Barton. Nezbývá mi, než doufat a věřit, že nadpoloviční většina voličů nesedne panu Milošovi na lep.

Reklama