Reklama
 
Blog | Alice Frišaufová

Hovory z řeznictví

Mívali jsme státníky, kteří k nám mluvili z Lán, z Londýna nebo amerického kongresu. Měli jsme i takové, co se ozývali z Moskvy a – hojně citováni – z Červeného Hrádku. Dnešní prezident České republiky pan Miloš Zeman si pro svá sdělení vybral řeznictví a uzenářství Matula v Lechoticích na Kroměřížsku.

Mezi nabroušenými noži ho postihla vize inspirovaná islámským právem a geniem loci. Spatřil hromady zlodějských uťatých rukou! Rozplizlé hovězí trupy: „ …zahalené v burkách od hlavy po paty včetně obličeje, kde máte jen takovou látkovou mřížku.“ Burky lidumilně přivítal, protože si: „ … představil ženy, kde by to bylo zlepšení“. Pepito kostky na tradičním řeznickém oděvu ho vybudily k prognóze, že: „ Nevěrné ženy budou podle práva šaría kamenovány!“ A na závěr se přiznal: „Pan Matula má podíl na mém zvolení prezidentem. Během kampaně dodával volebnímu týmu občerstvení. V té době výrazně stoupla produkce jeho gothaje, protože ten jedli všichni!“

Projev českého prezidenta nezůstal bez následků: Viktor Orbán cestou zašifrovaných diplomatických depeší dosud pátrá po tom, z čeho je „gotthaj“. Ministr pro lidská práva se spravedlivě rozhořčil a vyrobil si inovovanou oboustrannou červenou kartu s trojúhelníkovým výřezem pro nohy. Vysoký komisař OSN všem Čechům vytkl barbarské a nesolidární pojídání uťatých vepřových nožiček.

Zoufalý Dominik kardinál Duka začal s pomocí dobrovolníků české katolické charity vylepovat v kavárnách soupis našich deseti evropských křesťanských hodnot. Ta po právu bráníme a dodržujeme: na sociálních sítích, v hromadných mailech, v internetových diskusích a na náměstích opřeni o šibenice:

1. Já jsem Hospodin Bůh tvůj. Nebudeš mít jiných bohů přede mnou. 2. Nevezmeš jméno Boží nadarmo! 3. Pomni, abys den sváteční světil! 4. Cti otce svého i matku svou, abys dlouho žil a dobře se ti vedlo na zemi! 5. Nezabiješ! 6. Nepokradeš! 7. Nesesmilníš! 8. Nepromluvíš křivě proti bližnímu svému! 9. Nepožádáš manželky bližního svého! 10. Milovati budeš bližního svého jako sebe samého!

 

Zdroje: http://zlin.idnes.cz/prezident-milos-zeman-v-reznictvi-a-uzenarstvi-matula-v-lechoticich-1iq-/zlin-zpravy.aspx?c=A151016_160625_zlin-zpravy_ras

Novinky.cz, 16.10.2015

Reklama